EBMAS Centar Zagreb

Osnovan krajem 2009. godine, postaje prva službena škola EBMAS-a u našoj zemlji. Pod iskusnim vodstvom Dai-Sifu Emina Boztepea i Sifu Petera Holackyja (4 TG), koji više puta godišnje posjećuju naš grad i održavaju seminare, jedan je od kvalitetnijih klubova. Naše treninge vode licencirani istruktori s višegodišnjim iskustvom u podučavanju. Kroz zajednički trening, naporan rad i prijateljska druženja nakon treninga, EBMAS Centar Zagreb nam postaje više od mjesta gdje samo treniramo, postaje mjesto gdje su nam prijatelji.

O učitelju

Sifu Jani Somrak (3. majstorski stupanj) bavi se borilačkim vještinama od 1993 godine. Nakon 5 godina Tae Kwon Doa (po WTF sustavu), 1999. godine počinje trenirati Wing Chun kod Dragomira Horvata, nakon čega odlazi u EWTO kod Tihomira Kolara. Zbog neslaganja sa izrazitim mistificiranjem vještine i primarne orijentacije prema profitu, 2009. godine odlazi u EBMAS kod Sifu Petera Holackya iz Beča gdje ostvaruje i prvi kontakt sa Dai Sifu Eminom Boztepeom koji ga prihvaća kao svog učenika. Od 2010 je i licencirani instruktor EBMAS federacije. Kroz svoje bavljenje Wing Tzunom pohađao je mnogobrojne međunarodne seminare u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Sudjelovao je na seminarima osobne i VIP zaštite te ostvaruje i njeguje kontakte sa vježbačima drugih vještina poput tajlandskog boksa, Krav mage, BJJ itd.

Redovito nadograđuje svoje znanje na seminarima u inozemstvu te na privatnim satima i malim grupama kod Sifu Petera Holackyja u Beču. Od 2006 godine radi kao stalni demonstrator za samoobranu na katedri za Kineziologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te kao instruktor Wing Tzuna u suradnji sa SUBOS-om (Hrvatska Akademska sportska zajednica). Održava predavanja i radionice kao višegodišnji stručni suradnik Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

2007. je izabran za člana upravnog odbora SUFF-a (Sportska udruga Filozofskog fakulteta) u kojiem je dva mandata uzastopno potvrđen. Studirao je povijest i francuski jezik i književnost a u slobodno vrijeme proučava filozofiju i bavi se društvenim aktivizmom.

Pohađao je odjel za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i djeluje kao aktivni suradnik Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu na promicanju kineskih borilačkih umjetnosti, kulture i filozofije.