1.Što mi je sve potrebno za trening?
Potrebna vam je trenirka, bijela majica i čiste tenisice. Kroz neko vrijeme, kako će vaše znanje rasti, možete nabaviti i lagane rukavice te štitnike za genitalije.

2.Koje su moje financijske obaveze?
Svi članovi trebaju uplatiti godišnju članarinu u iznosu od 30 eura za punopravno članstvo u EBMAS-u. Tada dobivaju člansku iskaznicu s kojom mogu sudjelovati na seminarima, polaganjima, ljetnim kampovima i drugim događajima u organizaciji EBMAS-a. Mjesečna članarina u klubu se plaća do 15-og u mjesecu.

3.Postoje li u WT-u natjecanja?
Organazirana natjecanja ne postoje, budući da bi se zbog uvođenja pravila mnogi aspekti Wing Tzuna morali ukinuti. Zbog toga WT ostaje borilački sustav. Naravno, kontrolirani sparing je sastavni dio treninga.

4.Postoje li pojasevi kao u Karateu i Tae Kwon Dou?
Kao ekvilalent pojaseva u nekim drugim borilačkim vještinama, u WT-u postoji 12 učeničkih stupnjeva koji su zapravo samo odraz sistematično osmišljenog načina učenja kako bi se optimizirao trening i napredak polaznika.

5.Postoje li seminari, polaganja, privatna poduka itd?
Naravno, seminare i polaganja drže visoko rangirani instruktori EBMAS-a, prvenstveno Dai-Sifu Emin Boztepe te Sifu Peter Holacky (4.TG). Za sve dodatne oblike treninga pogledajte pod rubrikom "Treninzi".

6.Mogu li se WT-om baviti ako nemam nikakvog iskustva u borilačkim vještinama?
Borilački sustav WT-a je didaktički osmišljen kako bi se olakšao napredak početnicima kao i iskusnijim vježbačima borilačkih vještina. Naravno, lakše učenje ne znači da se na našim treninzima nećete morati jako puno znojiti.

7.Treniraju li muškarci i žene zajedno?
Naravno, Wing Tzun je vještina koju uz trud mogu naučiti svi, bez obzira na spol, dob ili fizičku snagu. Zbog toga svi treniraju zajedno.